CARRASVINAS VERDEJO

Carrasvinas Verdejo
Een Spaanse allrounder
€ 12,85
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Félix Lorenzo Cachazo begon zijn reis in de wereld van wijn...

Wijnfiche CARRASVINAS VERDEJO

Félix Lorenzo Cachazo begon zijn reis in de wereld van wijn in één van de oude ondergrondse wijnkelders in het dorp Pozaldez (Valladolid), waar de oude "Amontillados" -wijnen - een verscheidenheid aan sherrywijnen - tot leven komen.
Er is weinig meer over van deze sterke en bijzondere wijnen, maar we mogen niet vergeten dat ze het zaad waren van de moderne en succesvolle Verdejo-wijnen van vandaag.

Félix was een van de acht visionairs die de oprichters waren van wat tegenwoordig bekend staat als D.O. Rueda. Hij was een van de "uitvinders" van het veranderen van de wijnbereidingsstijl, een verandering die resulteerde in de redding van de Verdejo-druif die op dat moment veroordeeld was om te verdwijnen.

Met een lange wijntraditie in de familie bezitten ze 35 hectare wijngaarden en controleren ze nog eens 190 hectare van de druivenrassen Verdejo, Sauvignon Blanc en Viura. Deze wijngaarden zijn zowel struikranken als draadgetrainde wijnstokken.

  • 91 Punten door Robert Parker ( Wine Advocate), Vntg 2020.
  • 90+ Punten van Robert Parker ( Wine Advocate), Vntg 2019.
Vinificatie
Oude wijnstokken van Verdejo, het bereiken van 100 jaar oude pre-phylloxera wijnstokken met lage opbrengsten. Tijdens de derde week van september werden druiven 's nachts met de hand geplukt na het bereiken van het optimale alcoholgehalte en wijnsteenzuurgehalte. Pletten en ontsmetten en zacht persen om vrijlopend sap te extraheren, verkoudheid gevolgd door alcoholische gisting gedurende 30 dagen bij 14ºC.
Smaakimpressie
Elegant en zeer breed bij de aanzet. Vlezig, met een goede structuur. Zuurtrede die een subtiel raskarakter markeert met op het einde fruitige tonen. Strogeel met groene bies, zuiver, helder en zeer aantrekkelijk.
Hoog aromatisch potentieel van gemiddelde tot hoge intensiteit. Wat gedroogde kruidenaroma's met tropische fruitherinneringen zoals papaja en ananas op een florale achtergrond met kruidachtige tonen, anijs en menthol.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2024
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL