Il-lusio Blanc

IL-LUSIO BLANC
De perfecte keuze voor een tweede glas.
€ 16,50
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
De wijn heeft in de neus aroma's van gras, wit fruit en gistwarmte, terwijl het in de mond een goed evenwicht heeft tussen dichtheid, structuur en zuur, met een frisse en aangenaam zure afdronk die uitnodigt tot een tweede glas.

Wijnfiche Il-lusio Blanc

Het wijnhuis Xavier Clua in Vilalba dels Arcs, Catalonië, heeft een lange traditie in de wijnbouw die teruggaat tot de middeleeuwen. Xavier Clua leidt nu de vierde generatie van het familiebedrijf en combineert de oude ervaring met nieuwe technieken geleerd tijdens zijn universitaire opleiding. In 1995 stapte het bedrijf over naar de productie van gebottelde kwaliteitswijnen, met behoud van een beperkte productie die een zorgvuldige selectie van druiven en controle van vinificatie mogelijk maakt. Het succes van het bedrijf zorgt voor groei, met toevoeging van nieuwe waarden zoals Rosa Domènech. Om aan de eisen van deze groei te voldoen, werd in 2006 een nieuwe wijnmakerij gebouwd, die moderne faciliteiten combineert met respect voor de traditie en liefde voor het land, de wijngaard en de wijn.

Vinificatie
Single varietal witte Grenache van Obac de La Cova, koude maceratie tussen 6 en 8º, carbonische droging en zachte persing om de beste mostbloem te verkrijgen. Hij rijpt ook 4 maanden in roestvrijstalen tanks met fijne droesem en regelmatig overpompen.
Smaakimpressie
In de neus aroma's van vers gras, wit fruit - perzik - en een hint van gistwarmte die doet denken aan warm brood. In de mond heeft hij een goed evenwicht tussen dichtheid, structuur en een vleugje zuur; een frisse en aangenaam zure afdronk achter in de mond en op de zijkanten van de tong, die uitnodigt tot een tweede glas.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2027
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL
Afbeelding
Afbeelding