Franse elegantie op Spaanse grond: bloemig, rond en verrassend fris.
€ 15,00
In voorraad
La Tamarosa Viognier 2019 is een beperkte oplage (±4.000 flessen) biologische & vegan perceelswijn van Pagos de Familia Vega Tolosa (D.O.P. Manchuela). Deze 100% Viognier rijpte/fermenteerde langdurig op Frans eiken (±90 dagen) zodat toets van hout en toast samenvalt met behoud van frisse zuren. In het glas: goudgeel, een bloemige neus (viooltjes, witte bloemen) en steenfruit, met subtiele vanille-/toasttonen; mondvullend, rond en harmonieus, met een levendige zuurgraad en een amandelachtige afdronk. Ideaal bij Aziatische gerechten, vis in romige sauzen en wit gevogelte.
Wijnfiche La Tamarosa Limited Edition Viognier
De naam verwijst naar het perceel “La Tamarosa”: een uniek stuk wijngaard omringd door dennen, kurkeiken en aromatische begroeiing in de Valle del Cabriel (UNESCO Biosphere Reserve). De keuze om de buitenlandse variëteit Viognier te planten is ingegeven door de gelijkenis van het terroir met het Rhône-gebied: een continentaal klimaat met mediterrane invloed en diepe kalk-, klei- en zandgronden. Bovendien zocht men naar een laat rijpende witte variëteit met meer natuurlijke zuurgraad om de effecten van verstoorde rijping (door klimaatverandering) te verzachten. De wijngaard en het project werken biologisch en met kleine, auteursgedreven productie.
Vinificatie
Oogst / selectie: perceelsgebonden selectie (productie beperkt).
Fermentatie: lange fermentatie (ca. 90 dagen) met gebruik van Frans eiken — de filosofie is om in hout te vergisten/rijpen zonder de frisse zuren te verliezen, zodat frisheid en structuur bewaard blijven.
Doel van de opvoeding: behoud van primaire fruit- en bloemtonen en zuurgraad, gecombineerd met subtiele eikeninvloeden die complexiteit en volume geven.
Productie: beperkte oplage (± 4.000 flessen)
Biologisch / Vegan: ja (ecológico y vegano)
Fermentatie: lange fermentatie (ca. 90 dagen) met gebruik van Frans eiken — de filosofie is om in hout te vergisten/rijpen zonder de frisse zuren te verliezen, zodat frisheid en structuur bewaard blijven.
Doel van de opvoeding: behoud van primaire fruit- en bloemtonen en zuurgraad, gecombineerd met subtiele eikeninvloeden die complexiteit en volume geven.
Productie: beperkte oplage (± 4.000 flessen)
Biologisch / Vegan: ja (ecológico y vegano)
Smaakimpressie
Visueel: helder goudgeel met lichtgroene nuances.
Neus: intens bloemig — violet, roos en witte bloemen — gecombineerd met steenfruit (perzik / abrikoos). Subtiele toast- en specerijtonen afkomstig van de eikenopvoeding.
Mond: rond en vullend met een duidelijke, frisse zuurgraad; elegant, harmonieus en goed gebalanceerd. In de afdronk blijven bloemige nuances en een lichte amandel/gedroogd fruit-toon nazinderen.
Neus: intens bloemig — violet, roos en witte bloemen — gecombineerd met steenfruit (perzik / abrikoos). Subtiele toast- en specerijtonen afkomstig van de eikenopvoeding.
Mond: rond en vullend met een duidelijke, frisse zuurgraad; elegant, harmonieus en goed gebalanceerd. In de afdronk blijven bloemige nuances en een lichte amandel/gedroogd fruit-toon nazinderen.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Aroma intensiteit
Afdronk
Tanninegehalte
Zuurgraad
Body (mondgevoel)


