MW Verdejo

MW Verdejo
Traditie ontmoet innovatie.
€ 9,00
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
12.50
Inhoud
0.75l
Een gerestaureerd wijnhuis uit de 19e eeuw combineert traditie en innovatie, waarbij technieken uit Bordeaux en Castiliaans-La Mancha samensmelten. Geselecteerde Verdejo-wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 10 jaar en een opbrengst van maximaal 10.000 kg per hectare resulteren in een strogele wijn met intense aroma's van exotisch fruit, citrus, bergkruiden en witte bloemen. Fris en uitnodigend in de mond, met een elegante bitterheid die de Verdejo kenmerkt, nodigt hij uit tot verder proeven. Deze witte wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste Verdejo-druiven uit La Mancha

Wijnfiche MW Verdejo

Het wijnhuis dateert uit het einde van de 19e eeuw en is gerestaureerd en gerenoveerd, waarbij de nieuwste en meest innovatieve technologieën zijn toegepast, waarbij traditie en moderniteit perfect samenkomen, evenals de technieken uit Bordeaux en Castiliaans-La Mancha.

Een selectie van wijngaarden van de variëteit Verdejo, met een gemiddelde leeftijd van 10 jaar en een gemiddelde opbrengst van niet meer dan 10.000 kilo per hectare. 

 

Vinificatie
Deze witte wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van de variëteit Verdejo uit de beste wijngaarden in het hart van La Mancha. Uitsluitend gemaakt van deze variëteit, met een korte, koude maceratie van de schillen om het grootst mogelijke potentieel aan primaire aroma's te extraheren.
Productie: 25.000 flessen
Smaakimpressie
Een wijn met een strogele kleur en zeer intens in de neus, met aroma's van exotisch fruit, citrusvruchten, bergkruiden en witte bloemen. In de mond is hij lekker en fris, met een afdronk waarin de karakteristieke bittere en elegante toets van Verdejo naar voren komt die uitnodigt om verder te proeven.
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
12.50
Inhoud
0.75l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2026
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding