Nereida

Nereida
Erfgoed ontmoet innovatie.
€ 9,00
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
11.00
Inhoud
0.75l
Licht en delicaat met toetsen van bloemen, lychee, appelen, abrikoos, meloen, pompelmoes en citrus.

Wijnfiche Nereida

In 2002 zette Bodegas Pazo een bekende traditie voort die meer dan 30 jaar teruggaat, met een vernieuwende geest en een blik op de toekomst. Wij koesteren de eeuwenoude traditie van Ribeiro en combineren deze met moderne productiemethoden. Dit zorgt voor een perfect evenwicht tussen traditionele technieken en hedendaagse innovatie, waardoor we voldoen aan de wensen van onze klanten. Dankzij geavanceerde technologie kunnen we de hoogste eindkwaliteit van onze wijnen waarborgen.

Ribeiro is de derde oudste oorsprongsbenaming van Spanje na Jerez en Rioja, en de eerste documentatie over wijnexport naar Amerika dateert uit de zestiende eeuw.

Geografisch gezien ligt het in de provincie Ourense, in het westelijke deel ervan in de bekkens van de rivieren Miño en Avia; het omvat de steden Ourense, Ribadavia en Carballiño. De gemiddelde hoogte van 150m boven zeeniveau, het weer is atlantisch-continentaal (hete zomers), en een granieten bodem.

De grootste verdienste van de wijnen van Ribeiro is het gemak in de mond, ze nodigen uit om gedronken te worden, traditioneel de mix van verschillende lokale variëteiten gebruikt in de samenstelling, zoals Albarino, Treixadura, voornamelijk Torrontés en Godello.

Vinificatie
In onze installaties, met een capaciteit tot 1,25 miljoen liter wijn, beschikken we over roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling, een continu stabilisatieregime voor bitartraat, een volledig geautomatiseerd bottelsysteem en natuurlijk al het technische personeel dat nodig is om wijnen van een onovertroffen kwaliteit te verzorgen en te produceren.
Smaakimpressie
Licht en delicaat met toetsen van bloemen, lychee, appelen, abrikoos, meloen, pompelmoes en citrus.
Bodem
Serveertemperatuur
6°C à 8°C
Foodpairing
Categorie
Jaargang
Alcohol %
11.00
Inhoud
0.75l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2026
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding