PARDEVALLES ALBARIN

Pardevalles Albarin.jpg
Een beloftevolle witte druif.
€ 13,50
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Het wijnhuis heeft de erkenning een van de drijvende krachten te zijn achter de D.O. Léon...

Wijnfiche PARDEVALLES ALBARIN

De filosofie van het wijnhuis is gebaseerd op het maken van wijnen die het karakter en de identiteit uitdrukken van waar ze vandaan komen, met een diep respect voor het terroir en de inheemse druivenrassen, een combinatie van traditie, innovatie en knowhow. 

Het wijnhuis heeft de erkenning een van de drijvende krachten te zijn achter de D.O. Léon, die inzet op de ontwikkeling van de autochtone variëteiten, Prieto Picudo en Albarin Blanco. Gelegen in het dorp dorp Valdevimbre, in de buurt van de Camino de Santiago, en beroemd om zijn honderdjarige grotten waar vroeger wijn werd gemaakt. Tegenwoordig combineert het wijnhuis moderne faciliteiten voor de productie van haar wijnen met de uitwerking van zijn wijnen met een grot van meer dan 300 jaar oud waar de vaten zich bevinden.

De druif is geelgroen, glanzend en ovaal van vorm. De druif is gekenmerkt door zijn vroege rijping, sterke muskaat smaak wanneer hij tot volle rijpheid is gekomen en een hoog alcoholgehalte kan bereiken. Op de rand van zijn verdwijning, wedde Pardevalles erop, het recupereren van genetisch materiaal van oude wijnstokken, het samenwerken met verschillende nationale kwekerijen om de wijngaardoppervlakte te vergroten. Vandaag de dag staat de druif bekend als de witte belofte, vanwege zijn groot potentieel en toekomstverwachting. Zeer aangenaam en geschikt voor wijnbereiding.
Het is een ontdekking voor wie op zoek is naar unieke en persoonlijke wijnen.

91 puntos Tanzer.
93 puntos Guía Peñín.
91 puntos Guía ABC.

Medalla de Plata en los Decanter World Wine Awards 2011.
Medalla de Bronce en el International Wine Challenge 2011.
91 puntos guía Gourmets 2019

Vinificatie
Gemaakt van 100% Albarín Blanco. 's Nachts machinaal geoogst.
Pelliculaire maceratie gedurende 48 uur. Fermentatie in roestvrijstalen tanks van 150 hl bij een temperatuur van 13ºC.
Het is een ideale ondergrondse grot van meer dan 300 jaar oud waar de wijn op natuurlijke wijze rijpt bij een constante temperatuur van 12ºC en een vochtigheidsgraad van 75-80% gedurende het hele jaar.
Smaakimpressie
Heldergele kleur met groenige tinten.
Aroma van vers fruit, met een accent op de vegetale en kruidige tonen van de variëteit die complexiteit toevoegen aan het geheel. Fris, fruitig, smakelijk en mondvullend. Goed uitgebalanceerd.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol