SABALO ORGANIC

Sabalo Organic
Alternatieve biowijn
€ 17,59
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Sábalo wordt gemaakt van 100% ecologische Palomino Fino druiven ...

Wijnfiche SABALO ORGANIC

Sábalo wordt gemaakt van 100% ecologische Palomino Fino druiven en het is een spectaculaire wijn, de ware vrucht van onze vele jaren van expertise. De druiven die gebruikt worden voor de productie van deze wijn worden geoogst op de witte albariza bodems van Sanlúcar, en als zodanig maken de zee, de moeraslanden en de Guadalquivir rivier allemaal deel uit van wat in wezen het DNA van Sábalo is.

Er zijn zo veel verschillende elementen die samen zijn gekomen om deze wijn te creëren: onze uitgebreide kennis van de wijnwereld, de niet aflatende inspanningen van onze telers, het meesterschap van onze oenoloog, en onze langzame fermentatie proces. Het resultaat is een uitstekende, verfijnde en delicate wijn die alle deugden van onze ecologische druiven tot hun recht laat komen, terwijl toch de ware geest van Bodegas Barbadillo behouden blijft.

Vinificatie
De druiven van elke wijngaard zijn afzonderlijk geperst en vergist. Maceratie voorafgaand aan gisting. Fermentatie in watergekoelde roestvrijstalen tanks van kleine omvang.
Smaakimpressie
Licht strogeel van kleur met heldere subtiele aroma's die doen denken aan rijpe appels. Bij het proeven is de wijn verrassend vol en fluweelzacht met een subtiele frisheid. In de mond zijn zachte minerale tonen te bespeuren die de kalkachtige oorsprong van het terroir weerspiegelen.
Wijnhuis
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2027
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL