Menu

Cart

Content

Breadcrumb

BENITO ESCUDERO SEMI SECO ROSADO

BENITO ESCUDERO SEMI SECO ROSADO
Regio La Rioja
Appelatie D.O. Rioja Baja
Wijnhuis Escudero
Inhoud 0,75l - Standaardfles
Prijs
€ 13,10
(incl BTW)
Bestellen
Omschrijving

De meest intieme creatie van Benito Escudero. Een cava die voortkomt uit de rusteloosheid om iets nieuws te ontdekken. Vrolijke bubbels die in een glas cava tintelen.
50% Viura, 50% Garnacha
Handgeplukte druiven van de familie wijngaarden gelegen in de gemeente Grávalos (La Rioja), ten zuiden van Monte Yerga op een hoogte van 800 meter boven de zeespiegel. Deze hoogte zorgt voor druiven met een laag alcoholgehalte en een goede zuurgraad, wat zich vertaalt in zeer frisse cava's met fijne en elegante aroma's.
De most die wordt verkregen door zachte persing wordt gebruikt voor de productie van Benito Escudero. De most ondergaat zijn eerste gisting bij een lage temperatuur, 14ºC.
Aan het begin van de lente, wanneer de eerste wijn schoon is, wordt hij gebotteld om de tweede gisting uit te voeren en de mooie belletjes van de cava te verkrijgen. Na de tweede gisting rijpt de wijn gedurende ten minste 24 maanden.
Framboos zalmkleur. Fijne belletjes die een kleine rozenkrans vormen van trage evolutie. Frisse en fruitige aroma's in evenwicht gehouden door zijn elegante zuurgraad.
Probeer met: patés, blauwe kazen en alle soorten desserts.

WIJNWINKEL Vino Santi.

vinosantiLaar 13 / 1

Aartselaar

Belgium

+32 (0) 3 337 97 79

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Connect

Log In or Register