CAVA BENITO ESCUDERO BRUT NATURE

Cava BENITO ESCUDERO BRUT NATURE
Volharding in het trotseren van tegenslagen
€ 19,20
In voorraad
Categorie
Alcohol %
12.00
Inhoud
0.75 l
De oorsprong van Bodegas Escudero gaat terug tot 1852...

Wijnfiche CAVA BENITO ESCUDERO BRUT NATURE

De oorsprong van Bodegas Escudero gaat terug tot 1852 toen Juan Escudero, de oprichter, begon met de productie van Rioja-wijn in eiken vaten in de stad Grávalos. Later, aan het begin van het decennium van de jaren 50 van de twintigste eeuw en op basis van de opgedane kennis, begonnen ze, door de hand van Benito Escudero, de eerste Rioja cava's uit te werken.

Het is momenteel de vierde generatie wijnmakers die zich in lichaam en geest, met grote professionaliteit, toelegt op de productie van kwaliteitswijn Rioja, altijd uit respect voor het milieu en met een grote investering in onderzoek.

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden die eigendom zijn van het wijnhuis in de gemeente Grávalos, ten zuiden van Monte Yerga in de uitlopers van het Iberisch gebergte op een hoogte van 700 - 800 meter boven de zeespiegel. Een zeer hoog gelegen gebied waar frisse wijnen met een laag alcoholgehalte worden verkregen, met zeer fijne en elegante aroma's. De Viura-variëteit wordt in de eerste twee weken van oktober geoogst. De druiven worden met de hand geoogst, waarbij de druiven worden geselecteerd en druiven worden vermeden die bedorven zijn of niet voldoen aan de kwaliteit die nodig is om onze cava's te maken.

 

Vinificatie
Voor de productie van onze cava's wordt gebruik gemaakt van de most die vrijkomt bij een zachte persing. De most ondergaat de eerste gisting in roestvrijstalen tanks bij een lage temperatuur van 14ºC. Aan het begin van de lente ondergaat de wijn, nadat hij is schoongemaakt, een tweede gisting in de fles, waar hij ten minste 36 maanden zal rijpen.
Smaakimpressie
Citroengele kleur met staalachtige reflecties. Fijne bubbel die een kleine rozenkrans van langzame evolutie vormt.
In de neus heeft het een grote intensiteit, aangename aroma's van de variëteit en van de veroudering in de fles, ontdek fruitige aroma's (appel) en anderen van droog stro.
angenaam in de mond, met een zachte aanslag van zuurgraad en een bubbel zeer goed geïntegreerd, met een lichte stap en een goede eindafdruk. Afdronk van appel.
Wijnhuis
Klimaat
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
8°C
Categorie
Alcohol %
12.00
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL