CASTILLO DE MONJARDIN EL CEREZO OLD VINES

Castillo Monjardin el cerezo old vines
Een geweldige Pinot Noir van een onwaarschijnlijke plaats.
€ 14,00
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Een wijn met een niet erg intense kersenrode kleur, zeer helder en schoon, met een medium laag die zijn frisheid onthult. De neus is zeer helder en open, met een gemiddelde intensiteit, met aroma's van rood fruit met enkele florale accenten op de achtergrond en een aanwezigheid van zeer subtiele en goed uitgebalanceerde kruidige aroma's. De smaak is zeer fris bij het binnenkomen, met een zeer fruitige, zijdezachte en elegante gang door het gehemelte, met zeer soepele tannines en op geen enkel moment overheerst de eik het fruit. Zeer goed gestructureerd, het is een wijn met een aanzienlijke persistentie en een zeer interessante afdronk. Een overwegend fruitige nasmaak.

Wijnfiche CASTILLO DE MONJARDIN EL CEREZO OLD VINES

Gelegen in de vallei van San Esteban, beste zone voor wijncultuur in Navarra (Tierra Estella). Castillo de Monjardin beschikt over 120 ha eigen wijngaard, gelegen op de zonnige flanken van de vallei (600 m. hoogte), die tijdens de zomer worden afgekoeld door de Cierzo-wind. De combinatie van dit uniek microklimaat en de ligging van de wijngaarden (600m) maakt het mogelijk wijnen te produceren met een uniek en intens aroma. Doelstelling is Chardonnay, Cabernet en Merlot van topkwaliteit te produceren. Monjardin heeft voor de beste oenologische variëteiten en klonen van laagste opbrengst gekozen. De wijnstokken worden geleid op zo'n manier dat ze best kunnen worden verzorgd en worden gesnoeid volgens de Cordon-Royal methode.

Eén van de weinige Pinot Noir- wijnen van 30 jaar oude wijnstokken, gelegen op 650m hoogte, uit Spanje.

Vinificatie
9 maanden gerijpt op Franse eiken vaten.
Smaakimpressie
Een wijn met een niet erg intense kersenrode kleur, zeer helder en schoon, met een medium laag die zijn frisheid onthult.
De neus is zeer helder en open, met een gemiddelde intensiteit, met aroma's van rood fruit met enkele florale accenten op de achtergrond en een aanwezigheid van zeer subtiele en goed uitgebalanceerde kruidige aroma's.
De smaak is zeer fris bij het binnenkomen, met een zeer fruitige, zijdezachte en elegante gang door het gehemelte, met zeer soepele tannines en op geen enkel moment overheerst de eik het fruit. Zeer goed gestructureerd, het is een wijn met een aanzienlijke persistentie en een zeer interessante afdronk. Een overwegend fruitige nasmaak.
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
14°C à 16°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2027
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL
Afbeelding