EL PACTO

El pacto de la Sonsierra
Oude en wijze wijnstokken, traditionele wijnbouw.
€ 17,50
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0,75l
Oude wijngaarden en minimale ingrepen om het karakter van de Sonsierra te weerspiegelen.

Wijnfiche EL PACTO

Viñedos El Pacto is een weg terug naar de oorsprong met een vastberaden doel: de authentieke dorpswijnen niet te laten uitsterven. Een handvol oude wijngaarden, ver van de draaikolk van de industrialisatie, hebben de warmte van de kleinschaligheid, het handwerk en het respect voor de natuurlijke cycli weten te behouden. Uit Sonsierra en Alto Najerilla, in het hart van Rioja, is dit pact geboren, dat heden en verleden verenigt om de toekomst veilig te stellen.

Vinificatie
27 percelen met oude biologische wijnstokken, aangeplant in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Het gaat hoofdzakelijk om kalkhoudende klei-kleigronden op zandsteengesteente, gelegen in hooggelegen, goed beluchte gebieden, hoofdzakelijk in Baños de Ebro en ook in Villabuena de Álava, Navaridas en San Vicente de la Sonsierra. De druiven worden tussen 27 september en 4 oktober met de hand geoogst. Statische maceratie gedurende 10 dagen, met minimale ingrepen om overextractie te voorkomen. Spontane gisting met inheemse gisten in tanks van 20.000 kg bij temperaturen van maximaal 26º. Er worden minimale hoeveelheden sulfieten toegevoegd. 14 maanden in vaten van 225 liter van Frans eiken (60%) en Oost-Europees (20%) en Amerikaans (20%) eiken. 60% zijn tweede gebruik en 40% nieuwe vaten.
Smaakimpressie
Hoog gewaad, met violette en rode tinten.
Intens en verrassend door zijn openhartige aroma's van bosvruchten, zoethout, kreupelhout, kruidige toetsen en chocolade.
Vol met een grote balans, vol van smaak maar tegelijkertijd fijn en fris, in de afdronk opnieuw vol fruit en tonen van het vat.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0,75l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2029
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL