EL PICARO

EL PICARO
De kracht, durf en moed van de jeugd
€ 11,10
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Kracht, lef en moed

Wijnfiche EL PICARO

Kracht, lef en moed.
Toro was een van de grote ontdekkingen op onze reizen in de zoektocht naar wijngaarden.In 2005 bevonden we ons tussen het grootste aantal honderdjarige en pre-fylloxera wijngaarden die we ooit hadden gezien, met zandgronden die perfect zijn voor de wijnstok en een ideaal landklimaat om het uitbreken van ziekten te voorkomen. Al deze omstandigheden hebben geleid tot de instandhouding van een voorouderlijke wijnbouw, gebaseerd op respect voor het natuurlijke ritme. Maar het meest unieke dat wij in Toro aantroffen, waren ongetwijfeld de wijnbouwers, mannen en vrouwen met een emotionele band met het land, waaraan zij al generaties lang moeite, wijsheid, respect en opoffering voor toonden. Daarom zijn zij het gezicht van de wijnen van Bodega Matsu, een Japans woord dat "wachten" betekent en geeft de filosofie van dit project weer. Wachten tot de natuur zijn gang gaat, tot de wijngaarden 100 worden, wachten op het perfecte moment om een fles wijn te openen.
Met El Pícaro, El Recio en El Viejo was het ons doel wijnen te ontwikkelen die de traditionele kracht van de Toro wijngaarden, maar deze te combineren met de frisheid en elegantie die al onze wijnen kenmerkt.

Zeer evenwichtig jaar, met een droge winter en regenval in het voorjaar en de vroege zomer. Tegen het einde van de zomer, op het sleutelmoment voor de druif, waren de temperaturen zacht. De regens zetten de wijnbouwers in september op hun hoede. Dankzij deze neerslag kon echter een te sterke concentratie worden vermeden, met een matig alcoholgehalte en veel evenwicht.

Enkele recensies:

"Heerlijke wijn. Nieuwe onbekende druif voor mij. Donker fruit en chocolade in de mond. Stevig en vol in de mond. Heerlijke afdronk"

"Complexiteit ten top. Voor mij een nieuwe druif en streek. Tannines. Diepe donkere kleur voor zo'n jonge wijn. Bijzonder en verrassend." 

"Mooi volle, stevige wijn met wat rood en zwart fruit, klein beetje zoetigheid, goede afdronk, versmolten tanines, p/q erg in orde!"

Awards:
90 points - Peñín Guide 2021. 2019 vintage.
90 points Robert Parker ratings 2010. 2009 vintage.
Grand Gold Medal Wine Contest Sub-30 2017. 2015 vintage.
Gold Medal Tempranillos al Mundo Awards 2015. 2014 vintage.
Silver Medal International Wine & Spirit Competition 2017. 2016 vintage.

Vinificatie
Selectie van oude Tinta de Toro wijngaarden van lage productie, aangeplant op zandgronden met een hoog aandeel aan granietstenen en op een natuurlijke manier gecultiveerd. Manuele oogst tussen 14 september en 6 oktober. Vervoer in kratten en kleine aanhangwagens.
Spontane gisting in betonnen tanks van 15.000 kg bij niet meer dan 24ºC met inheemse gisten. Malolactische gisting in dezelfde tanks.
tanks. Wijn met zachte filtering en niet-agressieve klaring om de natuurlijke kenmerken te behouden. Twee maanden rijping op de droesem in betonnen tanks.
Smaakimpressie
Purperen kleur met een diep gewaad, dat zijn jeugdigheid aanduidt.
Aroma's van fruit, geleibonen en bramenjam springen in het oog, zeer goed genuanceerd met een vleugje zoethout, wat het geheel een kruidig karakter en complexiteit geeft.
Intens en krachtig in de mond, met een zeer aangename aanzet dankzij het zoete karakter.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2024
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL