LA DOLORES VINAS VIEJAS

La-Dolores-vienas-viejas
De mythe van la Dolores uit Calatayud.
€ 13,99
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Een rijpe Garnacha wijn met Franse eiken tonen, afkomstig uit Calatayud, met een rijke historie.

Wijnfiche LA DOLORES VINAS VIEJAS

Bodegas Cubero: Opgericht in 1881 door Agustín Cubero in Godojos, wordt deze bodega zorgvuldig geleid door oenologen en zet de familietraditie van de Cubero-familie in wijnproductie voort tot aan de vijfde generatie.

Herkomstbenaming Calatayud: Deze wijnregio bevindt zich in de provincie Zaragoza, op 87 kilometer afstand van Zaragoza en slechts een uur met de trein van Madrid. De D.O.P. Calatayud omvat een geografisch gebied met unieke geomorfologische kenmerken, met wijngaarden die aflopen van de berghellingen, variërend in hoogte van 550 tot 1.040 meter. De bodem is rotsachtig, arm aan voedingsstoffen en bevat een hoog percentage kalksteen, wat gunstige omstandigheden biedt voor de wijnbouw.

Vinificatie
Deze wijn wordt gemaakt in Franse eiken vaten en de bodega Agustín Cubero maakt gebruik van ultramoderne faciliteiten om de wijn onder inerte atmosfeer te bottelen, waardoor maximale hygiëne en kwaliteit worden gegarandeerd.
Deze wijn is gemaakt van uitsluitend de Garnacha-druif, geteeld in wijngaarden met een leeftijd van 65 jaar op een hoogte van 900 meter. De bodem bestaat uit een combinatie van klei en leisteen.
Smaakimpressie
Het is een wijn met dominante tonen van rijp zwart fruit, pruimen, chocolade, cacao en peperaroma's. De wijn kan vol en evenwichtig zijn, met zachte tannines die zorgen voor een aangename structuur. Over het algemeen heeft deze wijn een rijke en intense smaak met een lange afdronk.
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2027
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol