La dolores vienas viejas
De mythe van la Dolores uit Calatayud
€ 13,60
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Toen Agustín Cubero in 1881 de eerste wijnmakerij bouwde ...

Wijnfiche LA DOLORES VINAS VIEJAS

Misschien heb je van me gehoord door de beroemde couplet. Misschien heb je mijn naam gehoord van een beroemd merk anijs. Of misschien ben je aangetrokken door de mythe achter mijn verhaal. Nou, ik ben hier om de waarheid te vertellen. Mijn waarheid.
De waarheid is dat mijn afkomst de schuld is van alles. De stad waar ik ben opgegroeid, Calatayud. De schuld van mijn roem, de schuld van mijn succes en de schande die ik leed.
Ik leed onder het bedrog van mijn vader, mijn man schonk geen aandacht aan mij, maar ik was een geweldige moeder voor mijn kinderen en ik kon mijn huwelijk in stand houden, totdat ik weduwe werd.
Dolores Peinador in Calatayud, ik was het voorwerp van verachtelijkheid en schande... en van de verfoeide Dolores van het couplet werd ik een heldin, nu ben ik heilig en onaantastbaar en ben ik een favoriete dochter van mijn geboortestad geworden... Calatayud!
Vandaag wil ik mijn populariteit verbinden aan een van de meest representatieve elementen van mijn stad Calatayud ...El Vermut & El Vino.


Augstin Cubero
Onze ultramoderne installaties stellen ons in staat te bottelen onder inerte atmosfeer, waardoor de wijn in de meest aseptische omstandigheden wordt gebotteld, met maximale garanties voor hygiëne en kwaliteit. Bodegas Cubero beschikt over moderne gistings- en vinificatie-installaties, beheerd door een groep oenologen.
Toen Agustín Cubero in 1881 de eerste wijnmakerij bouwde in een klein dorpje genaamd Godojos, hadden ze nooit gedacht dat hun familie hun traditie zou voortzetten in de 21e eeuw. Vandaag de dag controleert de familie Cubero rechtstreeks de hele wijnmakerij, zodat de vijfde generatie hetzelfde zal blijven doen als hun voorouders.

De DOP Calatayud ligt in het uiterste westen van de provincie Zaragoza, op 87 kilometer van Zaragoza en op slechts 1 uur van Madrid met de hogesnelheidstrein AVE.
Het geografische gebied van de DOP Calatayud bestaat uit de volgende gemeenten:
De DOP Calatayud ligt in de regio Calatayud, die deel uitmaakt van de provincie Zaragoza en grenst aan de provincies Soria, Guadalajara en Teruel.
Vanuit geomorfologisch oogpunt is het Calatayud-bekken een miniatuurweergave van het Ebro-bekken met drie afzonderlijke eenheden: de buitenste siërra's, het binnenste van de kloof en de uitlopers.
Het is een gebied met een ingewikkelde geografie, gelegen in de uitlopers van de Moncayo en gekenmerkt door een complex hydrografisch netwerk gevormd door verschillende zijrivieren van de Ebro, zoals de Jalón, de Jiloca en andere kleinere. De wijngaarden dalen af op de hellingen van de sierras, met hoogtes variërend van 550 tot 1.040 meter.
Het terrein is heuvelachtig en de meeste wijngaarden zijn aangeplant op losse, steenachtige bodems, zeer arm aan voedingsstoffen en met een hoog aandeel kalksteen. Ze hebben een goede doorlaatbaarheid en zijn gezond.

Vinificatie
Wijngaarden van 65 jaar ouderdom, gelegen op een hoogte van 900 m.
Smaakimpressie
De wijn wordt gedomineerd door zijn rijp zwart fruit, pruimen, chocoladetoetsen, cacao en peperaroma's.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.50
Inhoud
0.75 l
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol