Mil-lennium

mil-lenium
Proef Terra Alta in elke slok.
€ 23,50
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75l
Xavier Clua's wijn uit Terra Alta, Vilalba dels Arcs, is een dieprode wijn met een breed scala aan fruitaroma's, van licht rood tot donker rood fruit, vergezeld van een diepe minerale ondertoon. De wijn heeft een krachtige smaak, gedomineerd door rijp fruit en subtiele balsamico nuances. Na een jaar flesrijping zijn de tannines en zuurgraad uitstekend in harmonie.

Wijnfiche Mil-lennium

Xavier Clua's wijnhuis bevindt zich in Vilalba dels Arcs, in de Terra Alta in Catalonië, een zonnige streek met een lange traditie van wijnbouw. De Clua-familie is al vier generaties betrokken bij wijnproductie en combineert oude tradities met nieuwe inzichten door Xavier's opleiding.

In 1995 stapte het familiebedrijf over van bulkwijn naar kwaliteitswijnen met persoonlijke etiketten. Ze houden de productie beperkt om zorgvuldig te selecteren en het proces nauwlettend te volgen.

De wijnen van Clua winnen steeds meer erkenning, en het bedrijf groeide met de expertise van Rosa Domenech, Xavier's vrouw en een ervaren oenoloog. In 2006 werd een moderne faciliteit gebouwd, waar traditie en liefde voor het land samengaan met hedendaagse technologie. De Clua-familie zet hun passie voor het terroir voort in zowel de wijngaard als de wijnkelder.

Vinificatie
Mil·lennium ondergaat een maceratie van 25 dagen, gevolgd door een gecontroleerde gisting bij temperaturen van ongeveer 25°C tot 30°C. Na deze fase rijpt de wijn ongeveer 12 maanden in oude Franse eikenhouten vaten. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en rust nog eens ongeveer 1 jaar in de fles voordat hij te koop wordt aangeboden.
Smaakimpressie
De wijn heeft een dieprode kleur met een vleugje violet. Het biedt een breed scala aan aroma's, variërend van lichte rode tot donkere rode vruchten, rijpe bessen en een diepe mineralige ondertoon. De smaak van de wijn is zeer krachtig: het aroma van rijp fruit, aangevuld met subtiele balsamico nuances, domineert op de voorgrond. Dankzij de éénjarige rijping in de fles zijn de tannines en de gebalanceerde zuurgraad in deze wijn uitstekend samengekomen.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
14.00
Inhoud
0.75l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2028
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding