Pago Los Cerrillos Petit Verdot Selección

MW-Petit-Verdot
Exclusief, karaktervol, topkwaliteit
€ 23,65
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75l
Het perceel van 4 hectare Petit Verdot staat aangeplant op een hoogte van 700 meter boven de zeespiegel. Harde kalksteen-, mergel- en kleigrond zijn kenmerkend voor het terroir. het terroir en zorgt samen met de langzame rijping van dit druivenras voor wijnen verkrijgen met een zeer karakteristieke mineralisatie en goed gekleurd die ons "terroir" perfect vertegenwoordigen. De productie van deze wijngaard is iets minder dan 8.000 kg/hectare.

Wijnfiche Pago Los Cerrillos Petit Verdot Selección

Deze unieke oorsprongsbenaming wordt alleen toegekend aan wijnhuizen die uitsluitend wijnen produceren van hun eigen druiven en die wijnen maken met bijzondere eigenschappen die hen duidelijk onderscheiden van andere wijnen, zelfs binnen dezelfde geografische regio.

Wijnhuizen die aan alle vereisten voldoen en de titel 'Vino de Pago' krijgen, hebben de meeste kwaliteits- en oorsprongscertificeringen in de Europese wijnwereld. Dit geeft consumenten het hoogste niveau van vertrouwen. Oorsprongsbenamingen worden vaak in een piramideschema weergegeven: aan de basis staan de tafelwijnen met grote productievolumes, gevolgd door wijnen met Beschermde Geografische Aanduiding, Denominación de Origen, Denominación de Origen Calificada, en bovenaan de piramide de Vinos de Pago.

In maart 2021 hadden slechts 20 Spaanse wijnhuizen, van de bijna 5000 in heel Spanje, de titel 'Vino de Pago' ontvangen, wat minder dan 0,4% van het totaal is en deze wijnhuizen tot de top van de oorsprongsbenamingen in Spanje maakt.

"DOP Pago los Cerrillos" Onder de strengste regels van de ISO 9001-norm zijn onze wijnen in 2019 uitgeroepen tot Vinos de Pago, wat een erkenning is van ons werk volgens de hoogste kwaliteitsnormen voor wijnproductie in de Europese Unie.

Ons perceel van 12 hectare Syrah van meer dan 30 jaar oud ligt op een hoogte van 695 meter boven zeeniveau, in de hoogvlakte van de Guadiana rivier en omgeven door heuvels die de fenolische rijpheid van de druiven bevorderen. Deze bevoorrechte locatie, samen met een leemachtige bodem met een hoog kalksteengehalte, vormt de basis voor een wijn met karakter en een sterke persoonlijkheid. 

Vinificatie
De oogst wordt handmatig gedaan in dozen van niet meer dan 15 kilo en onmiddellijk naar het wijnhuis getransporteerd. Koude voorgisting maceratie bij temperaturen rond de 14ºC die ongeveer 4 of 5 dagen duurt.
Dan begint het alcoholische gistingsproces in tanks met gecontroleerde temperatuur. En na verschillende "delestage" processen. Zonder de druiven te persen, gaat de wijn direct naar nieuwe Franse eiken vaten waar hij zijn malolactische gisting ondergaat en waar hij minimaal 12 maanden rust om te rijpen.
Smaakimpressie
Intense kersenrode kleur, grote aromatische complexiteit. Hij toont aardse aroma's, wilde kruiden en zoethout. In de mond is hij krachtig en aangenaam dankzij zeer rijpe tannines.
Klimaat
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
16°C à 18°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2033
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding