PARDEVALLES TINTO

Pardevalles-tinto
Maanlichte verrassing: Picudo Plezier!
€ 11,95
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
De Prieto Picudo-druif is uniek en gedijt in extreme omstandigheden, wat resulteert in aromatische en goed rijpende wijnen. De wijn heeft een dieprode kleur, kenmerkend rijp fruit en hinten van zwarte drop, en wordt gemaakt met respect voor het terroir en inheemse druivensoorten.

Wijnfiche PARDEVALLES TINTO

Viñedos y bodega Pardevalles, opgericht in 1949, is een familiebedrijf dat generaties lang gewijd is aan druiventeelt en wijnproductie. De bodega, gelegen in Valdevimbre, León, combineert traditie met innovatie en produceert wijn met respect voor het terroir en inheemse druivensoorten, zoals Prieto Picudo en Albarín Blanco. Ze beschikken over 38 hectare eigen wijngaarden op hooggelegen grond met sterk wisselende temperaturen. De wijn rijpt in een historische ondergrondse grot met 125 vaten van Frans en Amerikaans eikenhout.

Prieto Picudo is een unieke druivensoort ter wereld, die alleen wordt geteeld in het zuiden van León. Deze druif is gemakkelijk te herkennen aan zijn compacte en dicht op elkaar zittende tros. De druiven zijn klein, hebben de vorm van pijnboompitten, hebben dikke schillen en zijn erg donker van kleur. Ze hebben tegelijkertijd veel suiker, zuur en kleur/tannines, waarschijnlijk meer dan enige andere rode druivensoort in Spanje. Prieto Picudo is gewend aan extreme omstandigheden en is een waardevolle druif voor de Spaanse wijnbouw. Deze druif resulteert in zeer aromatische en unieke wijnen wanneer ze jong zijn. Dankzij de goede verhouding tussen sap en druivenschil hebben ze ook uitzonderlijke eigenschappen om te rijpen.

Vinificatie
Deze wijn wordt voor 100% gemaakt van de Prieto Picudo-druif. De oogst gebeurt mechanisch 's nachts. De schilweking duurt 4 dagen. De fermentatie vindt plaats in conische roestvrijstalen tanks van 150 hl. bij een constante temperatuur van 22°C, met fermentatie en schilweking. De malolactische fermentatie en rijping vinden plaats op de fijne droesem.
Smaakimpressie
Dieprode kleur met blauwe tinten. Rijp fruit, kenmerkend, hints van zwarte drop. Fris, goed gestructureerd, rijk en zeer aanhoudend.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2025
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL