PARDEVALLES ROSADO

Pardevalles-rosado
Pardevalles Rosé: Smaakvolle sprankeling!
€ 11,99
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Inhoud
0.75 l
Ze gebruiken de zeldzame Prieto Picudo-druif om unieke wijnen te maken, met veel smaak en karakter. De roséwijn heeft een heldere aardbeienroze kleur, een intens aroma van aardbeien en een verfrissende smaak.

Wijnfiche PARDEVALLES ROSADO

Viñedos y bodega Pardevalles, opgericht in 1949, is een familiebedrijf dat generaties lang gewijd is aan druiventeelt en wijnproductie. De bodega, gelegen in Valdevimbre, León, combineert traditie met innovatie en produceert wijn met respect voor het terroir en inheemse druivensoorten, zoals Prieto Picudo en Albarín Blanco. Ze beschikken over 38 hectare eigen wijngaarden op hooggelegen grond met sterk wisselende temperaturen. De wijn rijpt in een historische ondergrondse grot met 125 vaten van Frans en Amerikaans eikenhout.

Prieto Picudo is een unieke druivensoort ter wereld, die alleen wordt geteeld in het zuiden van León. Deze druif is gemakkelijk te herkennen aan zijn compacte en dicht op elkaar zittende tros. De druiven zijn klein, hebben de vorm van pijnboompitten, hebben dikke schillen en zijn erg donker van kleur. Ze hebben tegelijkertijd veel suiker, zuur en kleur/tannines, waarschijnlijk meer dan enige andere rode druivensoort in Spanje. Prieto Picudo is gewend aan extreme omstandigheden en is een waardevolle druif voor de Spaanse wijnbouw. Deze druif resulteert in zeer aromatische en unieke wijnen wanneer ze jong zijn. Dankzij de goede verhouding tussen sap en druivenschil hebben ze ook uitzonderlijke eigenschappen om te rijpen.

Vinificatie
Deze roséwijn is 100% gemaakt van de Prieto Picudo-druif. De druiven worden 's nachts mechanisch geoogst. De schilweking duurt 12 uur. Na het persen en statisch klaren van het sap gedurende 48 uur, vindt de fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 13°C.
Smaakimpressie
De wijn heeft een heldere aardbeienroze kleur. In de neus is hij intens en fris, met aroma's van aardbeien en subtiele citrustoetsen. De smaak is krachtig en smaakvol, met een verfrissende sprankeling als gevolg van de resterende koolstofdioxide uit de fermentatie.
Wijnhuis
Appelatie
Druivenrassen
Serveertemperatuur
8°C à 10°C
Categorie
Jaargang
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2025
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL