Zoetste verleiding ooit!
€ 16,79
In voorraad
Mahonie van kleur. Intens met hints van edele houtsoorten, noten, pruimen en rozijnen. Rijk, smaakvol en droog, maar met een zoete nasmaak. In de mond smeuïg en zacht.
Wijnfiche SHERRY EVA CREAM OLOROSO DULCE 12J
Onze honderdjarige soleras geven ons Sherries van uitzonderlijke leeftijd. Zelfs de meest verfijnde fijnproevers zijn het erover eens: subtiliteit in zijn puurste vorm.
Onze crèmes vallen in de categorie versterkte of "vinos generos de licor" van onze Jerez Sherry wijnen. Ze worden geproduceerd door het mengen van een droge versterkte wijn met een zoete wijn. Om onze Eva Cream te maken hebben we een Oloroso, die 5 jaar gerijpt is, gemengd met een Pedro Ximénez die in dezelfde periode gerijpt is.
Vinificatie
Na de gisting van de Palomino-most worden de meest robuuste wijnen geselecteerd en versterkt met gedistilleerd op basis van wijn om het alcoholpercentage op 18% te brengen. Deze versterkte wijn staat bekend als sobretablas en is bestemd voor rijping in traditionele Jerez botas, meestal met een inhoud van 500 liter. Deze rijping of crianza wordt bereikt door oxidatie van de wijn in het vat en rekken binnen elke laag van de criadera. Dit traditionele systeem wordt gekenmerkt door de zorgvuldig georkestreerde verplaatsing van de wijn tussen de soleras en criaderas binnen elke kelder. Bij deze specifieke wijn duurt het rijpingsproces 7 jaar. Voor het bottelen wordt de wijn zorgvuldig gemengd met PX die zelf in hetzelfde systeem van soleras en criaderas is gerijpt, om de gewenste kenmerken van een Sherry te verkrijgen.
Smaakimpressie
Mahonie van kleur. Intens met hints van edele houtsoorten, noten, pruimen en rozijnen. Rijk, smaakvol en droog, maar met een zoete nasmaak. In de mond smeuïg en zacht.
Wijnhuis
Klimaat
Appelatie
Druivenrassen
Bodem
Serveertemperatuur
10°C - 12°C
Foodpairing
Categorie
Alcohol %
18.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot ...
Aroma intensiteit
Afdronk
Tanninegehalte
Zoetheid
Zuurgraad
Body (mondgevoel)
Suggesties van Roberto