BARBADILLO MAESTRANTE

Maestrante
Zon, zee en genieten
€ 9,55
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
12.50
Inhoud
0.75 l
Schone en heldere wijn, bleekgeel met groenige reflecties die, afhankelijk van de verschillende jaargangen, neigt naar een bleekgouden kleur, overgaand in goudkleurig. Eerlijke, heldere en schone neus. Delicate aroma's van witte bloemen en teder fruit. Openhartig, met een lichtzoete smaak die doet denken aan de druiven waarvan hij afkomstig is en gemakkelijk te drinken. Goede zuurgraad, harmonieuze en aangename afdronk.

Wijnfiche BARBADILLO MAESTRANTE

De oorsprong van alles. De ziel van het bedrijf. Barbadillo is zuid en zee. Het is Cadiz en het is westenwind. Het is Sanlúcar en het is traditie. Het is een eeuwenoude wijnmakerij en het is de toekomst. Zijn geschiedenis gaat terug tot 1821, het jaar waarin met de productie van manzanilla werd begonnen. Sindsdien is Barbadillo niet gestopt met evolueren, altijd op zoek naar wijnen die verrassen en hun stempel drukken.

Unieke wijnen geboren uit de perfecte mix van de ziel van een ongelooflijk land, de albariza, en het hart van onze wijnmakers. Deskundige professionals die de wijsheid van een mensenleven in dienst stellen van creatie en innovatie.

Wijnen zoals Castillo de San Diego, een van zijn emblemen. Geboren in 1975, is het waarschijnlijk de best verkochte witte wijn in Spanje. Een van de meest representatieve iconen van de levenskwaliteit en het genot van het Zuiden. Manzanillas, sherry's, brandewijnen, Vinos de la Tierra de Cádiz... Er zijn vele waardevolle juwelen die Barbadillo in zijn kelders bewaart.

Met 500 hectare eigen wijngaarden, 16 rijpingskelders in Sanlúcar de Barrameda en een vinificatie-installatie voor witte en rode druiven, is Bodegas Barbadillo een van de grootste wijnhuizen in de Marco de Jerez.

Alleen een land als Cádiz kan een halfzoete wijn produceren die zo aangenaam en vrolijk is. Maestrante is zon. Golvende duinen die baden in de zachte westenwind. Het is blauw. En het is marinier.
Maestrante is een jonge, halfzoete witte wijn. Het is niet zo droog als ons emblematische Castillo de San Diego, maar ook niet zo zoet als Eva Cream of Barbadillo VI. 

Vinificatie
Maceratie zonder gisting: Roestvrij staal 400.000 liter
Alcoholische gisting: gecontroleerde temperatuur bij 17º C
Tijd: 10 dagen
Gist: Fermentatie met autochtone gisten geselecteerd door het wijnhuis.
Type most: most dooier
Botteling: begin december 2021
Smaakimpressie
Schone en heldere wijn, bleekgeel met groenige reflecties die, afhankelijk van de verschillende jaargangen, neigt naar een bleekgouden kleur, overgaand in goudkleurig.
Eerlijke, heldere en schone neus. Delicate aroma's van witte bloemen en teder fruit.
Openhartig, met een lichtzoete smaak die doet denken aan de druiven waarvan hij afkomstig is en gemakkelijk te drinken. Goede zuurgraad, harmonieuze en aangename afdronk.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
12.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
2022
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL