BECQUER BLANCO RESERVA

Becquer blanco reserva
Krachtig en verleidelijk, een wijn om verhalen over te vertellen
€ 17,65
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Deze wijn is een krachtige en verleidelijke blend van Viura en Chardonnay druiven...

Wijnfiche BECQUER BLANCO RESERVA

Een wijngaard gelegen in het dorp Grávalos op een hoogte van 700 meter boven zeeniveau. Een zeer ruw klimaat met overvloedige vorst in de winter en hete zomers met temperatuurverschillen in de zomer tot wel 30º tussen dag en nacht, wat de rijping vertraagt, de druivenaroma's versterkt en wijnen van hoge kwaliteit oplevert. Deze wijn is afkomstig van een onderzoeksproject waarin een nieuwe productiemethode wordt getest met als enige doel een witte wijn te creëren met een veel langere levensduur.

Vinificatie
De fermentatie vond plaats in nieuwe vaten van 225 liter Amerikaans eiken en bleef in contact met de droesem tot april, waarbij dagelijks de batonnage werd uitgevoerd. Op deze manier zal de wijn een positieve ontwikkeling in de fles doormaken en een langere levensduur hebben.
Smaakimpressie
Een wijn voor mensen die originaliteit belangrijker vinden dan wat populair is. Bleekgele kleur met groene tinten en intense aroma's met een overheersing van fruit en houttonen. In de mond is hij vol en rijk aan nuances, met een goede zuurtegraad en balans. Een krachtige witte wijn met een lange afdronk.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2028
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Tanninegehalte
Laag
Gemiddeld
Hoog
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL