Mas d'en Pol Blanc

mas d'en pol blanc
Terra Alta's perfecte mix van frisheid en fruit
€ 13,15
Op bestelling
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Ontdek de frisse harmonie van Terra Alta in elke slok van deze aromatische wijn met citrus- en rijp fruittonen.

Wijnfiche Mas d'en Pol Blanc

Het wijnhuis Xavier Clua bevindt zich in Vilalba dels Arcs, in de Catalaanse regio Terra Alta, een droog gebied waar de wijnbouw en de wijnproductie een traditie van middeleeuwse oorsprong hebben.

Al vier generaties lang is de achternaam Clua verbonden met de wijnbouw en de wijnproductie. De laatste generatie, onder leiding van Xavier Clua, heeft de ervaring van deze wijnbouwtraditie opgedaan met de universitaire opleiding die de introductie van nieuwe technieken en methoden voor de bewerking van de wijngaard en de vinificatie van zijn producten met zich meebrengt.

Met deze nieuwe generatie, in 1995, stapte het kleine familiebedrijf over van de productie van bulkwijn naar de productie van gebottelde kwaliteitsproducten. Een sprong die echter een beperkte productie behoudt die een zorgvuldige selectie van de druiven op hun landgoederen mogelijk maakt, evenals een zorgvuldige controle van hun vinificatie.

Beetje bij beetje maken de producten van het wijnhuis Xavier Clua naam in de wijnwereld en groeit het familiebedrijf, waarbij nieuwe waarden aan het project worden toegevoegd, zoals Rosa Domènech. Deze groei vereiste nieuwe, grotere en modernere faciliteiten, die in 2006 werkelijkheid werden met de bouw van een nieuwe wijnmakerij.

De nieuwe faciliteiten combineren moderne architectuur, die het dagelijkse werk van de wijnmakerij vergemakkelijkt, met de geërfde traditie en de liefde voor het land, de wijngaard en de wijn die de leden van de familie Clua dag na dag met hun producten brengen.

Vinificatie
De druiven voor deze wijn werden geoogst in de eerste en tweede week van september. Ze werden gedurende 18 uur met de schil gemacereerd. De gisting werd gecontroleerd bij een temperatuur van 16-18ºC. Hij werd vroeg gebotteld om zoveel mogelijk frisheid te behouden.
Smaakimpressie
Lichtgele kleur met groene accenten. Schoon en helder, wat duidt op frisheid. Goede aromatische intensiteit. Een goede harmonie van citrustonen met rijp fruit. Zuivere aanzet in de mond met een goede dichtheid en textuur. Persistent en bevestigt de visuele frisheid.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.00
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2025
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding