Terra Alta's perfecte mix van frisheid en fruit
Wijnfiche Mas d'en Pol Blanc
Het wijnhuis Xavier Clua bevindt zich in Vilalba dels Arcs, in de Catalaanse regio Terra Alta, een droog gebied waar de wijnbouw en de wijnproductie een traditie van middeleeuwse oorsprong hebben.
Al vier generaties lang is de achternaam Clua verbonden met de wijnbouw en de wijnproductie. De laatste generatie, onder leiding van Xavier Clua, heeft de ervaring van deze wijnbouwtraditie opgedaan met de universitaire opleiding die de introductie van nieuwe technieken en methoden voor de bewerking van de wijngaard en de vinificatie van zijn producten met zich meebrengt.
Met deze nieuwe generatie, in 1995, stapte het kleine familiebedrijf over van de productie van bulkwijn naar de productie van gebottelde kwaliteitsproducten. Een sprong die echter een beperkte productie behoudt die een zorgvuldige selectie van de druiven op hun landgoederen mogelijk maakt, evenals een zorgvuldige controle van hun vinificatie.
Beetje bij beetje maken de producten van het wijnhuis Xavier Clua naam in de wijnwereld en groeit het familiebedrijf, waarbij nieuwe waarden aan het project worden toegevoegd, zoals Rosa Domènech. Deze groei vereiste nieuwe, grotere en modernere faciliteiten, die in 2006 werkelijkheid werden met de bouw van een nieuwe wijnmakerij.
De nieuwe faciliteiten combineren moderne architectuur, die het dagelijkse werk van de wijnmakerij vergemakkelijkt, met de geërfde traditie en de liefde voor het land, de wijngaard en de wijn die de leden van de familie Clua dag na dag met hun producten brengen.