PAMPOLUT

Pampolut-Valencia
Gestructureerd, evenwichtig en complex.
€ 15,85
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Merseguera is een historische druif in Valencia, Utiel-Requena en Alicante.

Wijnfiche PAMPOLUT

Can Leandro verwijst naar de hoeve van de grootvader van de jonge wijnboer Gabriël Sanchis. In het verleden werkte Leandro met lokale druivenrassen zoals Merseguera, Bonicaire. Maar zoals zovele zaken verdwenen deze lokale druiven doorheen de 20e eeuw. Vandaag herontdekt Gabriel de lokale druivenrassen en bewerkt de overgebleven oude wijngaarden van deze rassen.
Can Leandro ligt nabij Ontinyent, een gemeente gelegen in het zuiden van Valencia. Sommige wijngaarden liggen op een hoogte van 630m. De vallei van de rivier Clarianio en de ravijn Morera hebben een positieve invloed op de nabij gelegen wijngaarden van de druivenrassen Bonicaire en Merseguera. Deze stromen zorgen voor een ondergrondse vochtreserve tijdens de zomers. En leveren een frisser micro-klimaat.
Can Leandro ligt op enkele minuten ten oosten en op dezelfde heuvelflank als de befaamde Celler del Roure.

Merseguera is een historische druif in Valencia, Utiel-Requena en Alicante. De meeste Mersegueras zijn meestal saai geweest. Maar Can Leandro toont ons wat je ermee kan doen. Pampolut staat voor olifanten oren in het Valenciaans dialect. Maar werd ook als bijnaam op de velden gebruikt wanneer iemand niet goed luisterde. De wijnstok heeft abnormale grote bladeren vandaar de verwijzing. De Pampolut stamt voort uit een single vineyard en levert superieure druiven. Geografisch bepaald, door isolement, de extra aandacht door zijn uniekheid. De wijnstokken bevinden zicht op 450m hoogte. Op de wijngaarden kan je de oude bush vines terugvinden. 

Vinificatie
Na de gisting, rijpt de wijn nog een 4-tal maanden op gebruikte Franse eik. De wijn ondergaat ook op regelmaat een batonnage, hierdoor wordt deze voller en ronder. Een lichte klaring en filtering.
Smaakimpressie
De geurige kruiden, het vers fruit, de verwelkte bloemen vertalen zich in een expressieve neus. De wijn is smaakvol, kruidig, fruitig, evenwichtig en kent een aangename evolutie in de mond.
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2027
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL