PIRINEOS BLANCO

Pirineos-blanco
Kunstzinnige wijn
€ 11,10
In voorraad
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
We creëren deze wijn als een parfum. Wij vertrekken van een zeer hoog fruitgehalte en bouwen het aroma op door porties wijn toe te voegen die het geheel verrijken, als een boeket van bloemen en vruchten.

Wijnfiche PIRINEOS BLANCO

Bodega Pirineos ligt in het gebied Somontano, dat "onder de bergen" betekent. Die "bergen" zijn de Pyreneeën. Somontano is een bijzondere regio in de hogere regionen van Aragon en is de thuisbasis van meer dan 200 wijnboeren die deel uitmaken van de Somontano de Sobrarbe Regionale Coöperatie. De wijngaarden van Bodega Pirineos zijn opgebouwd uit een mozaïek van kleine percelen gelegen in het hart van Somontano. Dit zijn de oudste wijngaarden in de Somontano D.O. waar honderd jaar oude wijnstokken van inheemse druivenrassen staan. Deze worden vandaag de dag verzorgd door de vierde generatie wijnboeren. Een aanzienlijk deel van dit gebied is beplant met inheemse rassen zoals Macabeo, Moristel en Parraleta. Deze druivensoorten zorgen voor het typische karakter van de wijnen uit dit gebied. De rest is gewijd aan de teelt van nationale en Europese rassen zoals Merlot, Cabernet Sauvignon, Tempranillo en Chardonnay.

Vinificatie
Alle variëteiten worden afzonderlijk bereid op hun meest ideale rijpheidsmoment. Een koude maceratie vóór de gisting wordt uitgevoerd om meer aroma's te extraheren. Na de koude bezinking wordt de schone most reductief behandeld en bij lage temperaturen vergist.
Smaakimpressie
Gele kleur met groenige tinten. Geurige neus, zeer fijn en elegant. Geconcentreerde frisheid met overvloedige citrus, witte bloemen en rozen. Kruidig met noten van gember, balsamico die doet denken aan varen, mos en sandelhout. Passievrucht, abrikoos en wit fruit. Smaakvol in de mond met intense aroma's en een grote aromatische persistentie. Een rijkdom aan fruitige en florale nuances, vergezeld van een grote intensiteit en finesse.
Bodem
Serveertemperatuur
6°C à 8°C
Categorie
Jaargang
Alcohol %
13.50
Inhoud
0.75 l
Bewaarpotentieel
Nu op dronk - houdbaar tot 2024
Aroma intensiteit
Licht
Gemiddeld
Uitgesproken
Afdronk
Kort
Gemiddeld
Lang
Zoetheid
Droog
Iets zoet
Halfzoet
Zoet
Zuurgraad
Laag
Gemiddeld
Hoog
Body (mondgevoel)
Licht
Gemiddeld
Vol
Externe video URL